plandelman banner 2

Het succes van De 1ste Renkumse plandeldag vorig jaar -met een oogst van 100 vuilniszakken vol- smaakte naar meer. Vorig jaar was dat een cadeautje ter ere van het 100-jarig bestaan van de gemeente, dit jaar vieren we gewoon onze natuur. Op zaterdag 8 juni komen de Renkumse dorpen daarom in actie voor De 2de Renkumse Plandeldag.

Lokale opruimhelden, zwerfafvalbrigades, schoolklassen, vriendengroepen, gezinnen en sportclubs binden dan in Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum en Wolfheze samen met Plandelman de strijd aan tegen zwerfafval. Hun motto: opgeruimd, straat netjes!

Meedoen is gratis, net als de speciale WePlog-app (gratis voor iOS en Android) waarmee de gelopen routes de stadskaart in realtime groen kleuren. Je eigen straatje, of dat van een ander; een kwartiertje of een uur, in de vroege of late uurtjes, dat maakt niet uit. Met een gelegenheidsgroepje, in je uppie, met de kids of de buren of je sportclub of school: alles mag.

Hoe meer zielen, hoe schoner het is. Meld je dus aan (en claim alvast jouw schoonmaakstukje) dan weet jij als eerste het feestelijke programma van die dag. Aanmelden kan met een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wil je zo'n superhelden-affiche of een stapeltje Plandelbingo-kaarten om te verspreiden? Dan kan je die via het zelfde mailadres aanvragen!

Welke dorp wordt de groenste van de Veluwezoom? Wie roept straks als allereerste 'PlandelBINGO!'? Aan het eind van De 2de Renkumse Plandeldag vieren alle plandelaars, ploggers & prikkers de ‘oogst’ met een klein feestje.

Zaterdag 1 juni:
14:00-17:00 Plandelman & Plandelbingo op Dorenfest, Bachlaan, Doorwerth

Vrijdag 7 juni:
15:30-16:30 Opening Plandelpunt met interactieve presentatie en miniplandeling, de Zoomerij Oosterbeek (voorheen Bibliotheek Oosterbeek)

Programma 8 juni
09:30 Officieel startshot/groepsfotomoment met koffie, thee & limonade én wethouder Daniëlle van Bentem (Ruimtelijk domein), Huis van Ontmoeting/Ontmoetingsskerk Doorwerth.

Doorlopend: plandelen waar & hoe lang je maar wil.

12:00 Groenclub Heveadorp, verzamelpunt Heveaveldje

14:00 Energieke plandeling door de Dorpsstraat van Renkum, met koffie en thee bij startpunt De Energiewinkel.

15:00-16:30 Gratis boerderijsje tegen inlevering Plandelbingokaart bij De Heerlijkheid, Wolfheze

Waar laten we de verzamelde buit in die (half)volle zak?
Op zaterdagmiddag maakt de afvalinzameling van gemeente Renkum (en dat zijn óók opruimhelden natuurlijk) speciaal voor De 2de Renkumse Plandeldag een extra rondje. Daarom is het zaak om voor 16:00 uur de zwerfafvalzakken op de afgesproken inzamelpunten te zetten. En dat zijn:

Renkum: Tussen Rijksweg en Veerweg, ter hoogte van Plus Supermarkt
Doorwerth: Bij Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7
Heelsum: Veentjesbrug
Oosterbeek: Bij afvalcontainers op Raadhuisplein, ter hoogte AH
Heveadorp: Bij vuilnisbak aan Heveaveld en bij de Drielse Veer
Wolfheze: Voetpad Prinses Beatrixschool, Balijeweg 20