plandelman banner 2

Operatie splatplastic

De Plastic Soup Surfer is dol op (uiteraard) water. Maar niet op waterballonnen. Samen met Zwerfinator verklaart hij daarom nu het jachtseizoen geopend op dit vreselijk vervuilende wegwerproduct. Is de waterballon daarmee hetzelfde lot beschoren als de knetterbal?

Ook plandelland kent seizoenen. Momenteel bevinden we ons in het jaargetijde van de waterballonnen. En dat is een bron van ergernis, want die paar seconden lol zorgen voor plastic troep op straat dat helaas tot het einde der dagen blijft rondspoken. Opgeruimd wordt het nauwelijks - en dat is ook nog eens verdraaid lastig.

De Plastic Avengers (de team-up van de Plastic Soup Surfer en Zwerfinator) verklaarden daarom deze week het spul de oorlog en gaven het startschot voor operatie #splatplastic. Want de waterballon is niks meer dan de knetterbal van de zomer, en met die knetterbal maakten ze ook korte metten - grote winkelketens willen er hun vingers niet meer aan branden.

Of het ook lukt om de waterballon uit de (speelgoed)winkelschappen te krijgen? Dat hangt ook van jou af. Valt je oog op een ex-waterballon, fotografeer het dan via de Plastic Avengers App of geef het in Litterati de tag #spatplastic. Daarmee geef je het duo bewijsmateriaal in handen om de industrie mee om de oren te slaan. O ja, wel fijn als je de ballonresten niet alleen fotografeert, maar ook opruimt. Met een beetje geluk genieten we dan vanaf volgend jaar van waterballonvrije zomers.