plandelman banner 2

Een tiener die na de Black Lives Matters-protesten op eigen initiatief bezem & vuilniszak pakte om zijn New Yorkse buurtje weer schoon te maken, zag zijn spontane plandelactie beloond met een verrassend resultaat, bericht CNN.

Plandelen na Black Lives Matters

De achttienjarige Antonio Gwynn Jr. zag op het nieuws dat na de Black Lives Matters-demonstratie in Buffalo, New York de straat er minder mooi dan gewild bij lag. Dus stak hij de handen uit de mouwen en ruimde op eigen houtje het glas en achterlaten vuilnis op. Een klus van tien uur, met verbaasde blikken van het buurtcomité dat de dag daarop aantrad om de straat schoon te maken en zag dat het werk al bijna volledig door Gwynn was verricht.

Dat nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door de gemeenschap, en was voor een buurtbewoner reden om Gwynn een rode Mustang Convertible te schenken. Een lokale zakenman doneerde het geld voor de autoverzekering en een opleiding besloot Gwynns een studiebeurs te geven. Een van Gwynns ambities na zijn studie? Het opzetten van een schoonmaakbedrijf. Lees en bekijk dit geweldige verhaal op CNN.