plandelman banner 2

Plandelen tijdens het Duurzame Weekend

Op zaterdag 10 juli is Plandelman actief in hartje Utrecht, in het kader van De Duurzame Week. Hij transformeert zich voor de gelegenheid in... Peuken- Plandelman! Meedoen kan, van 13:00-14:00 uur.

Dit jaar is De Duurzame Week afgeslankt tot een Duurzaam Weekend. De (groene) energie is er niet minder om - de slogan luidt niet voor niets 'green up your life'. Het evenement draait niet alleen om duurzaam zakendoen maar heeft ook ruimte voor plezier, inspiratie en interactie. En die drie zaken zijn natuurlijk helemaal des Plandelman! Vandaar dat hij graag in actie komt op het Duurzame Weekend.

Het verzamelpunt op zaterdag 10 juli is De Neude. Omdat die dag ook uitgeroepen is tot Nationale Peukmeuk, transformeert Plandelman zich op de Neude voor de gelegenheid in PeukenPlandelman. Want één sigarettenfilter zit tjokvol microplastic en kan 8 liter water vervuilen. Wie dus liters Utrechts water wil redden van gif en microplastics, kan zich aansluiten onder het motto 'hoe meer zielen, hoe meer peuken'. Handig als je zelf handschoen en eventueel pincet meeneemt.

Uiteraard is er ook gelegenheid om ‘ouderwets’ te plandelen, voor iedereen die graag een blikje, builtje, flesje of snoepwikkel meepikt. Vuilniszakken worden geregeld, deelnemers hoeven alleen een opgeruimd humeur mee te nemen. En het liefst ook een eigen afvalgrijper of handschoen. Maar vergeet jouw komst niet van te voren even met een mailtje aan te melden!

Prijs: Gratis
Wanneer: Zaterdag 10 juli
Tijd: 13:00 – 14:00
Locatie: Peukenplandeling op de Neude, plandelen op diverse locaties in heel Utrecht