plandelman banner 2

Plandelman en Peukenmeisje bundelen de krachten

Een van dé zwerfvuiltoppers de sigarettenpeuk. Of je nu roker, ex-roker of nooit-roker bent, de meesten weten niet dat het achteloos op straat gegooide filter gemaakt is van cellulose acetaat. Van plastic dus. Om  dit plastic soep-probleem op de (politieke) kaart te zetten, is er zaterdagochtend 10 juli een Peuk-Plandeling in de Gemeente Renkum.

Zaterdag 10 juli 2021 is de datum van de landelijke Plastic PeukMeuk. Dan worden in meer dan 60 steden sigarettenfilters worden geraapt, geteld en geregistreerd. Filters verdwijnen misschien wel uit het zicht, maar vergaan dus nooit. En elke peuk telt, want een exemplaar kan acht liter water verontreinigen. In gemeente Renkum gooien een aantal zwerfafvalinitiatieven daarom op 10 juli de peuk erin. Van 09:30-10:30, met Winkelcentrum Doorwerth als verzamelplek. Iedereen is welkom, want hoe meer zielen, des te meer peuk. Aanmelden is fijn, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Solo meedoen kan overigens ook, door via de gratis Litterati-app mee te doen aan de PeukMeuk-challenge en door peuken te fotograferen en te taggen met #cb (van cigarette butt).