plandelman banner 2

In het kader van het 100-jarig bestaan van de gemeente Renkum trommelt De Plandelman een leger van lokale opruimhelden op. Hun missie: in één dag 100 straten & stoepen te bevrijden van zwerfafval. Op zaterdag 24 juni kleuren zij zo Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum en Wolfheze groen. Deze feestelijke dag is een vervolg op de succesvolle Utrechtse Plandeldag van vorige zomer, toen ik maar liefst 1000 plandelmannen en -vrouwen mobiliseerde voor een spectaculaire schoonmaakactie.

UPDATE: Zijn de 100 bereikt? Lees hier de einduitslag!

Op zaterdag 24 juni 2023 roept Plandelman in het kader van Renkum 100 opruimhelden uit alle 6 dorpen op de krachten te bundelen en in één dag 100 straten en stoepen zwerfafvalvrij te maken. Meedoen is gratis, net als de speciale WePlog-app waarmee de gelopen routes de stadskaart in realtime groen kleuren. Je eigen straatje, of dat van een ander; een kwartiertje of een uur, in de vroege of late uurtjes, dat maakt niet uit. Met een gelegenheidsgroepje, in je uppie, met de kids of de buren of je sportclub of school: alles mag.

Plandel-Preview, vrijdag 23 juni 2023
08:30 Ondernemersplandeling rond zalencomplex Lebret, Oosterbeek met BNI De Oorsprong
11:00 Plandelles met groep 8 van basisschool De Dorendal
15:00 Plandelbingo, Bibliotheek Renkum

Voorlopig programma De 1ste Renkumse Plandeldag, zaterdag 24 juni 2023

- 08:00-18:00 uur: individueel of in groepsverband plandelen, naar eigen inzicht en op eigen tempo

- 08:30 uur: Plandelen in de Jufferswaard met Zwerfafvalbrigad. Vertrek bij parkeerplaats Plus Supermarkt

- 10:00 uur: officiële opening door burgemeester Agnes Schaap (De Heerlijkheid, Wolfheze)

- 10:00 uur: Plandeling in het Heelsums Beekdal met natuurgids, vertrek vanaf de tuinen van Mergen Metz, Utrechtseweg 433, Doorwerth. Vooraf aanmelden www.mergenmetz.nl/plandeldag

- 15:00 uur: kort filmprogramma (met o.a. Orgiastic Hyper-Plastic, The Beauty en PLSTC), Kultuurwerkplaats Oosterbeek, Weverstraat 85

- 16:00 uur: documentaire Surfer To-Go (NL 2023, 45 min.) Kultuurwerkplaats Oosterbeek, Weverstraat 85

- 17:00 Gezamenlijke afsluiting en groepsfoto, Ontmoetingskerk Doorwerth

 

 

Welke dorp wordt de groenste van de Veluwezoom? Wie heeft het eerst de speciale Plandelbingo-kaart vol? Aan het eind van De 1ste Renkumse Plandeldag vieren alle plandelaars, ploggers & prikkers de verzamelde buit met een klein feestje.

Het programma is nog in ontwikkeling en verschijnt binnenkort op deze site. Maar aanmelden kan nu al, met een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.